Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

[147592-to%20sxoleio%20m.jpg]

Το 2ο Ολοήμερο Δημ. Σχολείο Πορταριάς - Άλλης Μεριάς στεγάζεται σε ένα παλιό πετρόκτιστο κτίριο. Έιναι ένα 6/θέσιο Σχολείο το οποίο έχει σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη στο μαθητικό του πληθυσμό τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, το 2004 αριθμούσε 37 μαθητές, ενώ σήμερα αριθμεί 89. Στο Σχολείο υπάρχουν 8 οργανικές θέσεις δασκάλων καθώς επίσης Γυμναστικής & Αγγλικών. Επίσης, διδάσκεται Μουσική σε όλες τις τάξεις και Γαλλικά στις Ε΄ & Στ΄. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων.
Στο Ολοήμερο υπάρχει ένα τμήμα με 25 παιδιά, τα οποία προέρχονται απ" όλες τις τάξεις του πρωινού σχολείου. Στο τμήμα αυτό γίνεται προετοιμασία των μαθημάτων της επομένης. Επιπλέον διδάσκονται Αγγλικά, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Πληροφορική, Γυμναστική και Μουσική.
Το Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς ιδρύθηκε το 1887. Μέχρι το 1927 δεν υπήρχε διδακτήριο και το μάθημα γινόταν σε σπίτια του χωριού. Το πρώτο διδακτήριο χτίστηκε στη θέση που είναι το σημερινό, σε οικόπεδο που προσφέρθηκε από το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Αθανασίου (πολιούχος), το έτος 1927. Το 1955 το σχολείο καταστράφηκε από τους σεισμούς. Στην ίδια θέση αναγέρθηκε το σημερινό διδακτήριο με δύο αίθουσες, γραφείο και κατοικία δασκάλου. Το νέο διδακτήριο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 1956-57και μέχρι το 1983-84 ήταν διτάξιο. Κατά το 1984-85 έγινε τριθέσιο, οπότε κτίστηκε και τρίτη αίθουσα, αφού πρώτα κατεδαφίστηκε το σπίτι δασκάλου.
Από το 2007 το Σχολείο είναι 6/θέσιο. Το παρόν διδακτήριο δεν είναι πλέον επαρκές και πρόκειται να αναγερθεί νέο σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Πορταριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου